Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.11.2023

Čeští a italští podnikatelé jednali o budoucnosti ekonomiky

Čeští a italští podnikatelé jednali o budoucnosti ekonomiky v České republice během fóra Italian and Czech Business Potential & Possibility, které uspořádala Italsko-česká obchodní a průmyslová komora ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky a Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Fórum zahájili svými příspěvky viceprezident HK ČR Radek Jakubský a předseda Italsko-české komory Danilo Manghi. Manghi poukázal na význam italských investic v ČR a na italské firmy, které patří k lídrům na českém trhu. „Strategické infrastruktury, trh práce a reforma školství,” uvedl Manghi tři oblasti, kde by měla vláda zasáhnout, aby zemi zajistila prosperitu i v příštích desetiletích.

Náměstek ministra průmyslu a obchodu Edvard Kožušník připomněl silné hospodářské vazby mezi Itálií a Českou republikou. „Víme, že od 90. let je v České republice silná italská podnikatelská komunita. A oceňujeme, že mnoho českých firem má v Itálii úspěch,“ uvedl náměstek ministra, podle kterého „Itálie je prioritní zemí pro vládu Petra Fialy“.

S potřebou posílit dopravní infrastrukturu, zlepšit situaci na trhu práce a stabilizovat ceny energií na konkurenceschopné úrovni souhlasila i trojice italských podnikatelů a manažerů, kteří představili svou zkušenost v ČR -  Alessandro Pasquale, Executive President společnosti Mattoni 1873, Alfonso D'Agostino, CEO společnosti Tecnocap, e Alessio Conton, CEO společnosti SIAD Czech. Všichni tři ale odmítli  označení české ekonomiky za „nemocného muže Evropy“ ze strany německého deníku Die Welt. „Česká republika je úspěšnou zemí, která musí hledat nové cesty, jak v tomto úspěchu pokračovat,“ řekl Pasquale, který je i místopředsedou Italsko-české komory.

 

Zdroj: Camic

Zdroj foto: ©Tomáš Princ

Loading…