Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.06.2017

Čeští nákupčí se zúčastnili veletrhu Metef 2017

Od 21. do 24. června proběhl v italské Veroně jedenáctý ročník veletrhu Metef. Veletrh se zaměřuje na technologie výroby, použití a recyklace hliníků a dalších lehkých a inovativních kovů a slitin.

Veletrhu se zúčastnilo na 400 vystavovatelů a 150 z nich přijelo se zahraničí. Veletržní expozice se zaměřila především na hutní technologie, na zavádění prvků Průmyslu 4.0 do výroby a na nová využití hliníku a dalších lehkých neželezných slitin v průmyslových odvětvích, např. v automobilovém průmyslu. Nechyběli ovšem ani vystavovatelé, jež se zaměřili na další aspekty produkce a využití hliníku, například na jeho recyklaci.

„Veletrh představuje klíčové odvětví italského průmyslu, na který se Veronafiere (pořadatel veletrhu) rozhodl zaměřit od roku 2014 skrze, mimo jiné, rozvoj nových platforem ve spolupráci s podnikatelskými asociacemi“, podtrhl předseda VeronaFiere, Maurizio Danese. Itálie je hned po Německu druhým největším výrobcem hliníku a dalších neželezných kovů: příjmy celého odvětví se odhadují v roce 2016 na 11,2 miliard eur. Metef je však také veletrh se silným mezinárodním charakterem, jak ukazují nákupčí delegace z dvaceti zemí světa. Mezi nimi nechyběla ani delegace českých nákupčích, složena z firem Slévárny Třinec a.s. a Hobra – Školník s.r.o. , kterou vybrala a vyslala Italsko-česká obchodní a průmyslová komora.

Zdroj: www.metef.com

Zdroj fotografie: VeronaFiere

Loading…