Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.05.2017

Cestovní ruch: do ČR se vrací italští turisté

Po lehkém poklesu v roce 2016 se cestovní ruch z Itálie do ČR znovu vrátil do černých čísel. Ukazují to údaje Českého statistického úřadu.

V prvním čtvrtletí letošního roku se počet italských hostů, jež strávili v českých hotelových zařízeních alespoň jednu noc, zvýšil o 13,4 procent na 93 tisíc osob. Počet přenocování taktéž vzrostl o 13,4 procent na 269 tisíc. Díky tomu se Itálie stala šestou nejvýznamnější zemí co, do počtu zahraničních hostů, a dokonce čtvrtou nejdůležitější zemí v počtu přenocování.

Údaje o italských turistech jsou výrazně nadprůměrné ve srovnání s ostatními zahraničními návštěvníky. V prvních třech měsících roku 2017 navštívily ČR 1,82 miliony hostů ze zahraničí, což je o 8,6 procent více než před rokem, a v českých hotelových zařízeních strávili pět milionů přenocování, což je o 7,3 procent více. Odvětví ale rostlo také díky domácím turistům: počet domácích hostů se zvýšil o 13,8 procent  a jejich přenocování o 11,4 procent. Celkově v českých hotelových zařízeních přespalo od začátku roku do konce března 3,6 milionů hostů, jež strávili přes deset milionů přenocování.

 

Zdroj: www.czso.cz

Zdroj fotografie: PIS

Loading…