Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.07.2018

Cestovní ruch se přesune z Ministerstva kultury pod Ministerstvo zemědělství

Cestovní ruch změní od prvního ledna 2019 ministerstvo. Italská vláda definitivně odsouhlasila, že kompetence v této oblasti přejdou od Ministerstva kultury pod Ministerstvo zemědělství.

O přechod velice usiloval ministr zemědělství Gian Marco Centinaio z Ligy. „Spojením zemědělství a cestovního ruchu vzniká obrovské ministerstvo, ministerstvo správy a podpory italských krás v zahraničí,“ uvedl ministr, který si od spojení slibuje vetší integraci v podpoře cestovního ruchu a vývozu italských potravin. Nově tak při Ministerstvu zemědělství vznikne samostatný obor, na který má přijít i část personálu, jež v současnosti pracuje na Ministerstvu kultury. V rámci reorganizace má taktéž vzniknout podobor, jež se bude věnovat výlučně podpůrným akcím.

Přechodem pod nové ministerstvo se mají také částečně změnit politiky na podporu rozvoje cestovního ruchu. Ministr Centinaio slibuje, že ihned otevře diskuzi s regiony, pod jejichž kompetenci tato oblast taktéž spadá, a s aktéry v podnikatelské sféře. Cílem je „zvýšit dopad podpůrných činností a zefektivnit vynaložené prostředky a náklady,“ oznámil Centinaio

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…