Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.10.2016

Články laboratoře vedené Dr. Lucou Vannuccim mají vysokou odezvu

Výzkumy vedené Laboratoří imunoterapie Ústavu mikrobiologie Akademie věd ČR získávají čím dál větší odezvu v mezinárodní vědecké komunitě. Laboratoř je řízena Dr. Luca Vannucci, jenž je jediným Italem, vedoucím výzkumné biomedické laboratoře v ČR.

Články sepsané na základě výzkumů vedených touto laboratoří mají významnou mezinárodní odezvu také díky novým sociálním sítím a webovým platformám věnovaným vědecké komunitě jako Research Gate. Na této platformě dosáhly články Luca Vannucci 2500 stažení. Ještě významnější je u vědeckých pracích počet citací. „Naše články dosáhly již tisíc citací v článcích a pracích vědců z celého světa. Velký ohlas zaznamenal náš článek o protirakovinových nanočásticích z roku 2012, který dosáhl sedm tisíců shlédnutí,“ uvádí Luca Vannucci.

Vedle odborných časopisů představují dnes tyto webové platformy zaměřené na vědeckou komunitu nový komunikační kanál umožňující v mnoha ohledech plynulejší komunikaci mezi vědci z celého světa. „Například skrze platformu jako Research Gate je možné požádat autora o článek či se doptat na nějaké detaily. Díky těmto platformám lze také vytvářet sítě mezi vědci s podobnými výzkumnými zájmy, a tím vytvářet nové možnosti spolupráce,“ poukazuje na několik praktických rysů těchto nových prostředků komunikace Luca Vannucci.

Dalším důležitým momentem pro oběh vědomostí a informací jsou vědecké kongresy a mezinárodní mítinky. Od začátku roku se Laboratoř imunoterapie zúčastnila tří setkání evropské výzkumné sítě COST. V rámci této sítě je Luca Vannucci vedoucí oblasti teranostiky, neboli výzkumu o prostředcích, jež umožňují jak diagnostiku tak léčbu rakovin. „V říjnu se také zúčastním v roli pozvaného hosta dvou mezinárodních kongresů. Navíc připravuji mezinárodní kongres Imunoterapie, který se odehraje v příštím roce v Praze za účasti nejvýznamnějších českých i světových vědců v této oblasti“, dodává Luca Vannucci.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Luca Vannucci

Loading…