Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.11.2022

Členové Italsko-české komory diskutovali s náměstkem Nedělou o situaci v energetice

Členové Italsko-české obchodní a průmyslové komory diskutovali ve středu 16. listopadu s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Reném Nedělou ohledně situace v energetickém sektoru. Setkání se zúčastnili také předseda komory Danilo Manghi a předseda meziparlamentní skupiny přátel Itálie Vojtěch Munzar.

Navzdory obtížné situaci v energetickém sektoru v uplynulých měsících přišlo i několik pozitivních signálů, uvedl náměstek Neděla. Zásobníky s plynem jsou plné na téměř 100 procent, ceny na evropských trzích klesly po letních špičkách a Česká republika si zaručila nový zdroj dodávky plynu skrz LNG terminál v Nizozemsku.

Náměstek také informoval o podpůrných opatřeních, která schválila vláda po předchozím setkání s členy komory na konci června. Jedná se především o stropy na ceny elektřiny a plynu, které se týkají i mnoho malých a středních firem, a program na podporu velkých firem, který odstartoval tento týden. V budoucnosti se Česká republika bude snažit zajistit si další dodavatele plynu a navýšit energetické úspory.

V debatě s členy komory Neděla vyjasnil některé aspekty nově schválených opatření a vyzval firmy, aby se se svými nejasnostmi obrátily na informační kanály ministerstva průmyslu a obchodu. Kromě toho domácnosti a firmy mohou využít celé řady opatření na podporu energetických úspor a obnovitelných zdrojů.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…