Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.06.2022

Členové komory patří mezi největší plátce daní v ČR

V žebříčku Top 20 firem, které odvedli nejvíce peněz na dani z příjmu v roce 2021, jsou i členové Italsko-české obchodní a průmyslové komory.

Ve srovnání Top 20 firem, které odvedli nejvíce prostředků do státní kasy, se umístila na druhém místě Česká spořitelna, která odvedla na 3,13 miliardy, a na třetím je Generali Česká Pojišťovna s odvodem 2,56 miliardy korun. Ve srovnání se umístily také ČSOB a UniCredi Bank. Na prvním místě je Škoda Auto s odvodem 4,5 miliardy korun.

Firmám v žebříčku Top 20 předal ocenění ministr financí Zbyněk Stanjura. „Jako ministr financí se budu snažit o co možná nejvíce partnerský vztah finanční správy a podnikatelů. Ten by měl být založen na důvěře ze strany státu a vstřícnosti v případě drobných pochybení, ale i přísných sankcích pro ty, kteří se pokouší své daňové povinnosti úmyslně obcházet,“ prohlásil ministr.

Největší plátci mají ve výběru daně velkou váhu. Na dani z příjmu právnických osob odvedli 30 miliard korun, což je zhruba čtvrtina celého výnosu této daně, který se v roce 2021 zvýšil o pětinu na zhruba 130 miliard korun.

Zdroj a zdroj fotografie: www.financnisprava.cz

Loading…