Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.09.2019

Skupina CNH Industrial se rozdělí

Skupina Cnh Industrial chystá na začátek roku 2021 rozdělení svých aktivit. Vrcholný management skupiny to oznámil na Capital Markets Day v New Yorku. Spin-off je součástí nové strategie Transform 2 Win.

Skupina rozdělí své aktivity do dvou společností. Hlavními cíly operace jsou zvýšení flexibility nových společností, zvýšení jejich efektivity a snížení provozních nákladů. "Díky zvýšenému manažerskému zaměření obě společnosti urychlí své plány inovací, budou pohotovější ve strategickém myšlení a aktivně se zúčastní procesu konsolidace jednotlivých odvětví, kde působí," uvádí Hubert Mühlhäuser, Chief Executive Officer skupiny Cnh Industrial.

Podle plánu na rozdělení skupiny, nová společnosti Off-Highway převezme především aktivity v oblasti zemědělství a stavebnictví (například značky New Holland) s celkovými příjmy v roce 2018 15,6 miliard eur. Do společnosti On-Highway budou naopak vloženy aktivity značek Iveco, Iveco Bus a Heuliez Bus s příjmy za rok 2018 v hodnotě zhruba 13 miliard eur. Stane se součástí této nové společnosti také závod Iveco Bus ve Vysokém Mýtě. Do společnosti On-Highway bude vložen i výrobce motorů FTP Industrial. Ten bude dodávat motory a řešení motorizace i pro značky Off-Highway, a to na základě dlouhodobé dohody. Rozdělení skupiny budou muset ještě schválit akcionáři skupiny. Hlavní akcionář stávající skupiny, společnost Exor, plán představenstva podpořila. V nástupnických společností bude chtít i nadále hrát hlavní roli.

Zdroj: www.cnhindustrial.com

Zdroj fotografie: Cnh Industrial

Loading…