Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.04.2024

Comolink: Lago di Como by si zasloužilo, aby ho Češi více poznali

 

Lago di Como, či Komské jezero, patří k nejatraktivnějším destinacím v severní Itálii, přesto je mezi českými cestovateli stále málo známá. Společnost Comolink, člen CAMIC, má v nabídce prestižní nemovitosti, kde lze strávit nezapomenutelnou dovolenou. O tom jsme mluvili s Irinou Buninou, manažerkou společnosti.

Jakými specifiky může lokalita Lago di Como konkurovat jiným horským nebo přímořským lokalitám?

Lago di Como, které se nachází v regionu Lombardie, je proslulé svými přírodními krásami a jedinečnou krajinou. Jezero je obklopeno horami, které tvoří velkolepou kulisu, a kombinace hor, jezera a malebných pobřežních vesniček vytváří atmosféru velké krásy. Podél břehů jezera se nachází řada historických vil, z nichž mnohé pocházejí z období renesance. Tyto vily jsou proslulé svými honosnými zahradami v italském stylu, které nabízejí panoramatický výhled na jezero a okolní hory. Lago di Como je navíc často označováno za jedno z nejromantičtějších míst na světě. Jeho klidné vody, úchvatné západy slunce a malebné vesničky na břehu jezera vytvářejí ideální atmosféru pro páry, které hledají romantické útočiště. V okolí se nachází řada historických měst, například Como, Bellagio a Varenna, která nabízejí bohatou historii, kulturu a umění. Návštěvníci si mohou prohlédnout starobylé kostely, muzea, místní trhy a vychutnat si vynikající lombardskou kuchyni. Aktivním rekreantům nabízí jezero širokou škálu aktivit, včetně plachtění, windsurfingu, kitesurfingu, horské turistiky, pěší turistiky a cykloturistiky.

Jak čeští zákazníci přistupují k lokalitě Lago di Como? Znají ji, nebo ji teprve objevují?

Někteří čeští zákazníci již Lago di Como znají, většinou jde o lidi, kteří mají vášeň pro cestování a italskou kulturu. Domníváme se však, že Lago di Como si zaslouží větší propagaci v České republice, aby se o něm dozvědělo více lidí.

Vaši nabídku tvoří prestižní nemovitosti, jako jsou vily nebo byty. Jaké jsou požadavky na zařazení nemovitosti do vaší nabídky?

Máme kombinaci požadavků, které zaručují výjimečnost nemovitostí v naší nabídce. Lokalita, okolní krajina, klid v sousedství, blízkost a výhled na jezero patří k nejdůležitějším faktorům pro stanovení hodnoty nemovitosti. Všechny nemovitosti poskytují prostorné a dobře rozvržené prostory s vysoce kvalitním vybavením (v interiéru i exteriér). Součástí nemovitostí mohou být bazény, vířivky, klimatizace, zahrady, soukromé garáže, parkoviště, letní kuchyně, gril. Domy a byty jsou navíc udržovány ve výborném stavu. Pravidelná údržba a aktualizace interiéru a exteriéru jsou důležité pro zachování hodnoty a atraktivity nemovitosti v průběhu času.

Nabízíte kromě pronájmu nemovitostí i další služby, jako je doprava nebo turistické zážitky?

V souladu s platnými zákony v Itálii kategorie správy nemovitostí, do které spadáme, nám neumožňuje nabízet další služby přímo hostům. Abychom však vyhověli jejich požadavkům, můžeme jim zprostředkovat kontakt s externími poskytovateli služeb, jako jsou soukromí kuchaři, řidiči, kapitáni lodí nebo průvodci.

Jaké výhody nabízí vaše agentura, pokud jsem vlastníkem nemovitostí?

Jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout službu, která umožňuje majitelům plně si užívat svůj domov během dovolené a profitovat z pronájmu, když nejsou přítomni. Převážnou většinu našich klientů, majitelé domů, tvoří cizinci. V důsledku toho nabízíme především komplexní služby v oblasti údržby nemovitostí. Majitelé nám svěřují veškeré záležitosti spojené s údržbou domu, bazénu, zahrady, stejně jako platby za služby a daně a další. Když majitel přijede na dovolenou, najde svůj dům v naprostém pořádku, čistý a může si užít období odpočinku. V době nepřítomnosti je dům pronajímán turistům a příjmy z pronájmu pokrývají veškerou údržbu, komunální služby a daně. Kromě toho zasíláme také platby na účty majitelů. Pro majitele představují nemovitosti, které spravujeme, výhodný zdroj příjmů.

Loading…