Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.03.2019

Confindustria vidí na obzoru nulový růst

Italský svaz průmyslových firem Confindustria výrazně zrevidoval své odhady růstu hospodářství. Nová prognóza byla představena v Římě ve středu 27. března.

Prognostické pracoviště svazu italského průmyslu snížilo odhad růstu na letošní rok na 0,1 procent a na 0,4 procent v příštím roce. „V letech 2019-2020 se italské hospodářství vyhne recesi jen díky exportu," konstatuje zpráva. Ovšem i zahraniční obchod prožívá neklidné dny kvůli sporům mezi Spojenými státy a Čínou. Klíčový bude také vývoj poptávky na hlavních evropských trzích. Naopak domácí poptávka zůstane na nulovém růstu a investice by dokonce mohly zaznamenat pokles. „Je proto nutné obnovit opatření na podporu investic firem, například zrychlený odpis strojového vybavení," pléduje Confindustria.

Průmyslový svaz také výrazně zkritizoval dosavadní působení vlády. Dvě její hlavní opatření, „občanský příjem" a snížení požadavků pro odchod do důchodu, budou mít dle průmyslníků nedostatečný dopad na hospodářský růst. „Je nezbytné, aby byly zahájeny veřejné investice a vyčerpány všechny prostředky na investice v rozpočtu. V poslední třech letech byly skutečné výdaje na investice vždy nižší, než předpokládal rozpočet," upozorňuje svaz.

Zdroj: www.confindustria.it

Zdroj fotografie: Confindustria

Loading…