Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.05.2016

Corriere della Sera bude mít nové akcionáře

Nakladatelství RCS, jež vydává italský deník Corriere della Sera, bude mít zřejmě nového strategického investora. Na burze se střetli s nabídkou na koupi akcií nakladatel Urbano Cairo a finančník Andrea Bonomi.

Andrea Bonomi přišel se svou nabídkou poté, co první nabídku předložil nakladatel Urbano Cairo. Ten je ochoten vykoupit akci za 52 centů za kus, Bonomiho fond Investindustrial je ochotný za ně dát až 70 centů. Finančník má navíc podporu skupiny Mediobanca a dalších klíčových akcionářů nakladatelství RCS. Není ale vyloučeno, že Bonomiho nabídka je jen trikem, jak zvýšit nabídku Urbana Caira, kterou akcionáři hodnotí za příliš nízkou.

Nakladatelství RCS hledá strategického investora, poté co vlastnickou skupinu opustil koncern FCA. Ten se rozhodl pro užší spolupráci s konkurenční skupinou L'Espresso, vydavatelem listu La Repubblica. RCS je navíc obtěžkaná dluhy a již musela prodat svou knižní divizi skupině Mondadori. Budoucnost vydavatele největšího italského deníku, jež však vykazuje pravidelně velké ztráty, tak zůstává nejistá.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: RCS

Loading…