Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.08.2020

Cromodora uzavřela dlouhodobou smlouvu se značkou Audi

Italská skupina Cromodora, jež je členem Italsko-české komory, uzavřela významnou dohodu se značkou Audi a skupinou Volkswagen. Cromodora patří k předním výrobcům litých kol pro prémiové auomobilové značky.

Dohoda počítá s dlouhodobou spoluprací mezi Cromodorou a Audi. Německá značka vozů se totiž zavázala odebírat kola značky Cromodora po dobu deseti let. Kvůli dohodě italská skupina postaví ve střední a východní Evropě nový závod s výlučnou výrobou pro značku Audi a skupinu Volkswagen. "Nový závod bude ukázkovým příkladem naší schopnosti vyrábět ekonomicky a současně udržitelně," uvádí Ceo skupiny, Ermanno Pedrini. Nový závod tak bude muset splňovat vysoké standardy výrobní efektivity a ekologické udržitelnosti. Technici a výzkumní pracovníci obou firem již začali pracovat na dosažení stanovených cílů.

Díky nové smlouvě Cromodora očekává výrazný růst své výroby. "Nový závod zvýší naší roční výrobu na 5,5 milionu kol," dodává Pedrini. V současnosti má italská skupina dva závody, v Ghedi a v Ostravě, a zhruba tisíc zaměstnanců. V roce 2018 se její příjmy zvýšily na 245 milionů eur a čistý zisk dosáhl 35 milionů eur.

Zdroj: https://www.Volkswagenag.com/

Zdroj fotografie: Volkswagen

Loading…