Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.07.2017

Čtrnáct českých dětí s onkologickým onemocněním na palubě brigantýny Nave Italia

V úterý 4. července začaly pro čtrnáct českých dětí s onkologickým onemocněním či jiným vážným onemocněním neobvyklé prázdniny. V rámci projektu Na palubu – A bordo jsou mladí pacienti hosty na palubě brigantýny Italského vojenského námořnictva, Nave Italia, a to díky benefičnímu projektu realizovanému Italským velvyslanectvím v Praze ve spolupráci s českým nadačním fondem Chance4Children a italskou nadací Tender To Nave Italia.

Po čtyřech dnech plavby, v sobotu 8. července, se „mladí námořníci“ vylodí na Sardinii, kde stráví část prázdnin společně s pacienty pediatrického oddělení nemocnice v Olbii. Na konci této zkušenosti italské a české děti zahrají společné divadelní představení. „Jsem velice rád, že čtrnáct českých dětí může prožít tuto mimořádnou zkušenost, která, jak doufám, zůstane navždy v jejich srdcích a pomůže jim se dívat vstříc životu s optimismem a ambicí,“ uvedl italský velvyslanec v Praze Aldo Amati. „Tato akce současně otevírá novou kapitolu v česko-italských vztazích, jelikož do projektu se zapojilo i české Ministerstvo zdravotnictví, kterému tímto děkuji za drahocennou podporu,“ dodal Amati. V podobném duchu se nesl i pozdrav náměstkyně ministra zdravotnictví, Lenky Tosky Arnoštové. „Tento projekt jsme podpořili s velkým přesvědčením, jelikož jeho cílem je pomoci dětem s vážnými nemocemi a někdy také se sociálními problémy. Relax, hry a noví kamarádi v Itálii, to je pro ně v tento moment správnou terapií,“ uvedla náměstkyně.

Náročný projekt byl realizován také díky podpoře soukromých sponzorů. Mezi nimi nechyběli ani členové Italsko-české komory, jako Vúb Banka, Nová Mosilana a Bolton Group. Dalším sponzory jsou firmy CNH Industrial, FTP Industrial, SKN Energo, Pražská správa nemovitostí a letecká společnost ČSA.

Zdroj: Italské velvyslanectví v Praze

Zdroj fotografií: Italské velvyslanectví v Praze

Loading…