Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.07.2019

Čtyři další společnosti mají zájem o vstup do Alitalie

O vstup do restrukturalizované letecké společnosti Alitalia projevily zájem čtyři další podnikatelské subjekty. Většinu kapitálu ale budou držet stát a státní firmy.

O zhruba třicet až třicet pět procent akcií společnosti projevily zájem subjekty z Itálie i ze zahraničí. V minulých týdnech podaly nabídku kolumbijská letecká společnost Avianca magnáta Germána Efromoviche, skupina římského podnikatele Claudia Lotita a stavební skupina Toto. Svou nabídku nakonec podala i skupina Atlantia, která se zaměřuje na stavbu a správu dálnic, a je ve sporu s italskou vládou ohledně pádu mostu Morandi v Janově.

S došlými nabídkami vyjádřil spokojenost místopředseda italské vlády a ministr hospodářského rozvoje Luigi di Maio. „Jsou splněné všechny podmínky pro doplnění konsorcia a pro definitivní obrodu Alitalie,“ uvedl di Maio. Nabídky bude hodnotit vedení Italských drah, jež by měly být největším akcionářem nové Alitalie. Významný podíl ve společnosti budou mít i italské Ministerstvo financí, které přemění v kapitál část překlenovacího úvěru, a americká letecká společnost Delta Airlines, která však nechce držet více než patnáct procent akcií Alitalie.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…