Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.12.2016

Čtyři italské firmy se uchází o dostavbu dálnice D3 v Jižních Čechách

Italské firmy i nadále projevují zájem o české veřejné soutěže a stavbu infrastruktury.

Podle seznamu zveřejněného Ředitelstvím silnic a dálnic, čtyři italské firmy poslaly své nabídky do dvou výběrových řízení na stavbu dvou úseků nové dálnice D3. V obou soutěžích podalo své nabídky patnáct společností, konsorcií a joint-venture. Mezi uchazeči o výstavbu dálnice je joint-venture italské společnosti Grandi Lavori Fincosit Spa s místní společností Firesta – Fišer, joint-venture mezi Toto Spa Costruzioni Generali a Geosan a.s., konsorcium  Sdružení pro D3 0310/II Hodějovice – Třebonín vedené fimou Astaldi Spa a společnost Salini – Impregilo Spa, která jdou do obou soutěží sama.

Soutěže mají rozhodnout zhotovitele úseku dálnice D3 Úsilné – Hodějovice o délce 7,2 kilometrů a úseků Hodějovice – Třebonín o délce 12,5 kilometrů. V prvním úseku se počítá s výstavbou tunelu o délce jednoho kilometru a patnácti mostů v celkové hodnotě 3,2 miliard korun. Druhý úsek by měl vyjít na 4,5 miliard korun. Stavět by se mělo začít v roce 2017 a nové úseky dálnice by se měly otevřít v roce 2020.

Dálnice D3 je stěžejní infrastrukturálním dílem a měla by vytvořit spojení mezi Prahou, Jižními Čechy a rakouským městem Linc. Dnes je v provozu jen 42 kilometrů z celkové délky 175 kilometrů dálnice. Výstavba středočeské části dálnice nabrala výrazné zpoždění poté, co soud zrušil naplánovanou trať vedení dálnice. Jihočeská část by měla být dokončena do roku 2022.

 

Zdroj: www.rsd.cz

 

Zdro fotografia: ŘSD

Loading…