Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.10.2022

DAC 7: jaké informace budou platformy zasílat daňové správě?

Od prvního ledna má platit zákon, který v České republice přebírá obsahy unijní směrnice DAC 7. Kvůli směrnici budou mít platformy, které zprostředkovávají prodej zboží, dlouhodobý nebo turistický pronájem nemovitosti či pronájem vozidla, povinnost sbírat celou řadu informací o uživatelích, kteří prodej či pronájem nabízí, a pak je zaslat daňové správě.

Díky směrnici budou mít správci daně přístup k novým údajům. Platformy budou zasílat identifikační údaje uživatelů, počet a hodnotu transakcí a také úhrn sražených poplatků či daní. U nemovitostí pak budou poskytovat i adresy domů či počet dní, kdy byly pronajaté.

Legislativní text počítá s řadou výjimek, u kterých nebude povinné zasílat údaje. Platformy nebudou muset poskytovat informace o uživatelích, kteří uskuteční méně než 30 transakcí v celkové hodnotě maximálně 2000 eur ročně. Povinnost se nebude také týkat společnosti obchodovaných na burze či těch, kde má podíl stát. Platformy každopádně mají povinnost informovat své uživatele, že o nich sbírají údaje.

Více informací naleznete v PDF

Zdroj: psp.cz

Zdroj fotografia: Pixabay

Loading…