Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.01.2020

Dal Cason Trading, přes třicet let zkušeností s obráběcími stroji

Od roku 1988 v Turíně podniká společnost Dal Cason Trading, jež je také členem Italsko-české komory. Společnost, jež se specializuje na dovoz a projektování strojů pro třískové obrábění, působí také na českém trhu. Ptali jsme se předsedy představenstva, Daria Dal Cason.

Pane předsedo, mohl byste našim čtenářům přiblížit, čím se zabývá společnosti Dal Cason Trading?

Naše společnost se zabývá přes třicet let distribucí strojů pro třískové obrábění (nástroje v tvrdých kovech, keramice a CBN a PCD materiálech). Stroje dovážíme hlavně z Jižní Koreji a prodáváme je v Itálii, v celé Evropě a částečně i v Kanadě a Indii. Rádi upozorňujeme, že stroje nejen dovážíme. Na žádost našich klientů jsme schopni také projektovat speciální stroje v rozvinutých materiálech, které necháváme vyrobit u našich konsolidovaných partnerů na základě našeho projektu. Je závazkem vůči našim klientům jim být neustále po ruce a poskytnout jim asistenci v hledáním nejlepšího druhu opracování. Nabízíme jiný úhel pohledu, který může pomoc najít výnosný způsob zpracování.

Jaký je hlavní trend ve vašem odvětví v Itálii a v Evropě? A dotýká se vás fenomén Průmyslu 4.0.?

Aktuálně je v Evropě trend klesající, a to hlavně na západních trzích, zatímco trhy ve východní Evropě jsou stále dosti dynamické. Trend Průmyslu 4.0. se nás zatím dotýká jen okrajově.

V České republice působíte skrze spolupráci se společností CKP v Chrudimi. Jaké jsou vaše očekávání na českém trhu? A jaké jsou první signály z českého trhu?

Česka republika potvrdila svou pověst rozvinutého trhu, jež vnímá okolní trendy. Koneckonců, česká výroba obráběcích strojů je historicky na vysoké úrovní. Výsledky spolupráce s CKP jsou dosud pozitivní, a probíhá mezi námi aktivní a efektivní spolupráce.

Vaše firma je velice aktivní i v CSR, a to především v podpoře výzkumu léčby rakovin. Proč se zaměřujete na tuto oblast?

Rozhodli jsme se podporovat AIRC, významnou italskou nadaci pro léčbu rakovin, protože považujeme za naši etickou povinnost podporovat v rámci vlastních možností společensky užitečné iniciativy. Již druhým rokem také podporujeme projekt Lega del filo d'oro, jež se zaměřuje na pomoc hluchým a němým dětem. Od letošního roku sponzorujeme i Telethon, jež se zabývá léčbou genetických onemocněních.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Dal Cason Trading

Loading…