Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.03.2020

DC616 představil italský design v Praze

Společnost DC616, jež je členem Italsko-české komory, a její showroom prezentovali ve středu akci o italském designu. Akce se konala pod záštitou italského velvyslanectví v Praze.

Vnitřní a externí expozice v showroomu DC616 ukázala italský design v jeho různých podobách. "Pro nás Italy je design téměř vším: aplikujeme ho na výrobu nábytku, auta, vybavení koupelen či na jídlo. Celý sektor italského designu pak generuje příjmy v hodnotě 22 miliard eur," uvedl italský velvyslanec J.E. Francesco Saverio Nisio. Hostem na akci byla také náměstkyně ministra průmyslu a obchodu Silvana Jirotková. "Dnešní akce nám ukazuje, že design je důležitý nejen z estetického, ale také z toho obchodního hlediska," dodala náměstkyně.

Společnost DC616 patří k nejdéle existujícím dovozcům italského designu v ČR. "Existujeme již dvacet let a devadesát procent naší nabídky tvoří italské značky," uvedla výkonná ředitelka firmy, Jana Vocetková. Akce, které se zúčastnil významný počet podnikatelů v odvětví, designérů a studentů, neprezentovala jen výrobky. Kariéra a životní příběhy dvou přítomných českých designérů, Lucie Koldové a Ronyho Plesla, ukázaly, že výměna mezi ČR a Itálii v odvětví designu funguje i na poli vzdělávání a pracovních zkušeností.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Velvyslanectví Itálie v Praze

Loading…