Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.05.2023

Delegace českých poslanců uskutečnila oficiální návštěvu v Itálii

Delegace českých poslanců z rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR uskutečnila v úterý 23. a ve středu 24. května oficiální návštěvu Itálie. Na pozvání české delegace se návštěvy zúčastnil také předseda Italsko-české obchodní a průmyslové Komory Danilo Manghi.

Mezi hlavní body návštěvy patřily ekonomické vztahy mezi oběma zeměmi. Česká delegace, jejíž součástí byli místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček a předseda Meziparlamentní skupiny ČR-Itálie Vojtěch Munzar, se setkala s italským ministrem financí Giancarlem Giorgettim. „Stávající italská vláda má racionální pohled na celou řadu politik a agend EU,“ uvedl Skopeček. Čeští poslanci také jednali s představiteli průmyslového svazu Confindustria a se zástupci firmy IVECO, která je členem komory a významným investorem v ČR. V italském parlamentu se pak setkali s členy parlamentní skupiny přátel s Českou republikou.

Předseda Komory Manghi byl jediným Italem, který dostal pozvání od české delegace. V italském parlamentu představil aktivity Komory a podporu, kterou poskytuje italským firmám. „Pro naši Komoru to byla velmi důležitá oficiální návštěva,“ uvedl Manghi. „Během jednání byla Komoře uznána role strategického partnera ve vztazích mezi našimi zeměmi a v posilování vzájemného zahraničního obchodu a spolupráce mezi italskými a českými firmami. Pro nás to byla velká pocta,“ dodal Manghi.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Jan Skopeček

 

Loading…