Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.01.2018

Deloitte: česká ekonomika vzroste v roce 2018 o zhruba tři procenta

Výhled českého hospodářství na rok 2018 je pozitivní. Uvádí to poradenská společnost Deloitte, jež je členem Italsko-české komory.

Výkon českého hospodářství bude růst i v roce 2018. „V roce 2018 lze očekávat zpomalení hospodářského růstu kvůli nižšímu růstu poptávky v zahraničí a dopadu silnějšího devizového kurzu a vyšších úrokových sazeb. Očekáváme zvýšení HDP o 2,9 procent“, uvádí ve zprávě analytici Deloitte. V roce 2017 české hospodářství rostlo o více než čtyři procenta. Díky rapidní ekonomické konjunktuře v posledních letech tak český hrubý domácí produkt tvoří více než devadesát procent průměrného HDP Evropské Unie.

„Přibývá známek přehřívání ekonomiky“, upozorňují analytici Deloitte. Tyto signály přichází zejména z trhu práce, kde přetrvávající nedostatek pracovních sil i nadále požene růst mezd, a z realitního trhu, kde dochází k rychlému zvyšování cen nemovitostí. Celkově by se ale inflace měla vrátit k dvouprocentnímu inflačnímu cíli, a to také díky restriktivní měnové politice České národní banky.

Zdroj:www2.deloitte.com

Zdroj fotografie: Pixabay    

Loading…