Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.05.2015

Deset tisíc na startu VolksWagen Maratonu Praha

V neděli 3. května se uskutečnil v české metropoli 21. ročník VolksWagen Maratonu Praha, hlavního pražského běžeckého závodu organizovaného společností RunCzech.

Závodu, který drží zlatou značku Mezinárodní federace lehké atletiky IAAF, se letos zúčastnilo na deset tisíc běžců. Mezi nimi nechyběli světoznámí atleti jako etiopští běžci  Deribe Robi a Hillary Kipchumba či keňští sportovci Evans Chebet a Felix Kandie, který nakonec závod vyhrál. Maraton, který se běžel v ulicích centra Prahy, odstartoval a skončil v srdci české metropole, na Staroměstském náměstí.

Závod odstartovala primátorka Hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. “Můj maraton je v současné době na radnici. Doufám, že v příštích letech se znovu zúčastním i aktivně. Loni jsem běžela štafetu a bylo to úžasné. V té mase desetitisíců běžců je tolik energie, že vás nese sama o sobě,” uvedla primátorka Krnáčová.

Spokojený byl i předseda organizátorského výboru maratonu Carlo Capalbo. “Je to zázrak, ale dokázali jsme to. Jsme v čele celosvětového hodnocení IAAF dle známek kvality. Na trati našich závodů jsme v uplynulých dvaceti letech přivítali 770 000 běžců. Půl milionu z České republiky a 250 000 zahraničních,” dodáva Carlo Capalbo.

Photo credits: Runczech.com

 

Loading…