Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.11.2018

Dnes začíná festival italského filmu MittelCinemaFest

Dnes večer, ve čtvrtek 29. listopadu, začíná letošní ročník festivalu italského filmu MittelCinemaFest. Festival potrvá v Praze, ve velkém sále kina Lucerna, do 5. prosince a pak se přesune do Brna (5. a 6. prosince) a Ostravy (9. a 10. prosince).

Festival zahájí dnes v 18,30 projekce komedie Náhlé zjevení od režiséra Gianniho Zanasiho. Zahajovací večer je organizován společně s Italskou agenturou na podporu cestovního ruchu ENIT a Italsko-českou komorou. V následujících dnech se v kině vystřídá devět italských filmů uvedených v posledních měsících na významných mezinárodních festivalech. Jména známých italských režisérů se tak budou střídat s debutujícími umělci. Ani letos by neměly chybět osobnosti, jež přijedou z Itálie. Je oznámena návštěva italsko-slovenské herečky Barbory Bobuľové, která má významnou roli ve filmu Budeme mladí a překrásní od režisérky Letizii Lamartire (režisérský debut).

Pořadatelé letošního ročníku festivalu jsou Velvyslanectví Italské republiky v Praze, Italský kulturní institut v Praze, Institut Cinecittà Luce, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, Kino Lucerna.

Partneři: ENIT, IBC, Nadace Eleutheria, UniCredit Bank, Ferrero, Hotel Alchymist, Bageterie Boulevard, Xantypa, La Pagina, Progetto Repubblica Ceca.

Webové stránky festivalu: www.mittelcinemafest.cz

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: MittelCinemaFest 2018

Loading…