Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.01.2020

Do Italského kulturního institutu se vrací výstava Parallels fotografa Pavla Koppa

Do Italského kulturního institutu v Praze se od čtvrtka 16. ledna vrací výstava Parallels fotografa Pavla Koppa, jenž je také členem a členem Čestné rady Italsko-české komory.

Výstava s novým výběrem snímků přebírá úspěšný koncept souběžných fotografií pořízených Pavlem Koppem v Itálii a České republice. Souběžné fotografie zachycují v průběhu více než čtyřicet let aktivity českého fotografa výjevy z pouličního a každodenního života, lidského chování, krajiny a veduty. Pavel Kopp poprvé navštívil Itálii v roce 1974 a od té doby, v minulosti také ve službách československé diplomacie, se do země opakovaně vrací. Díky jeho vášní pro fotografování tak vznikl bohatý výběr snímků vytvořených v obou zemích.

Snímky byly pořízeny aparátem Leica MS a jsou černobílé. "Známý kanadský fotograf Ted Grant říkal, že kdo fotí lidi barevně, fotí vlastně jejich oblečení, kdo fotí černobíle, zachycuje jejich duši,“ říká k této umělecké volbě Pavel Kopp. Výstava zůstane otevřena v Barokní kapli Italského kulturního institutu do 14. února. Otevírací doba je od pondělí do čtvrtka od 10 do 17 hodina a v pátek od 10 do 13 hodin. Vstup zdarma.

Zdroj: Italský kulturní institut v Praze

Zdroj fotografie: Italský kulturní institut v Praze

Loading…