Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.11.2019

Do kin se vrací MittelCinemaFest, přehlídka soudobých italských filmů

Mezi koncem listopadu a začátkem prosince se do kin tří českých měst vrátí MittelCinemaFest, přehlídka italských soudobých filmů. Festival proběhne v Praze, v kině Lucerna, od 28. listopadu do 4. prosince, v Ostravě, v kině Luna, od 5. do 8. prosince a v Brně, v kině Art, 8. a 9. prosince.

Podobně jako v předchozích ročnících, MittelCinemaFest nabídne i letos českému publiku výběr osmi italských snímku, jež byly uvedeny mezi lety 2018 a 2019 na mezinárodních festivalech či v italských kinech. «Chceme ukázat, že italská kinematografie se nezastavila v časech Antonioniho či Felliniho», J.E Francesco Saverio Nisio, a dodal: «letošní ročník přehlídky představí výběr filmů od známých režisérů i debutantů, komedií i dramat». Festival bude zahájen komedií S chutí Toskánska od režiséra Francesca Falaschiho. Kromě filmů program festivalu počítá také s koncertem hudby ze snímků režiséra Federica Felleniho, jehož sté výročí narození se bude slavit v lednu příštího roku. Pod taktovkou dirigenta Waltera Attanasiho zahraje 3. prosince Pražský komorní orchestr.

Festival italského filmu má velkou oporu v italsko-české podnikatelské komunitě. «Jsme přesvědčeni, že film je i marketingovým prostředkem a že může sloužit k přiblížení Itálie, italských produktů Made in Italy českým turistům i novému publiku», uvedl důvody podpory Matteo Mariani, generální tajemník Italsko-české obchodní a průmyslové komory, jež je mezi pořadateli festivalu. Od loňského roku podporuje festival i italská vládní agentura pro rozvoj turistického ruchu ENIT.

Všechny filmy budou uvedeny v původním znění a s českými a anglickými titulky. Festival pořádají Italské velvyslanectví v Praze, Italský kulturní institut v Praze, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, ENIT, Institut Luce Cinecittà a kino Lucerna ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, UniCredit Bank, Ferrero, Segafredo, Hotel Alchymist v Praze, nadací Eleutheria, La Pagina, Italian Business Center a dalšími partnery.

Program festivalu: www.mittelcinemafest.cz

Zdroj: Camic
Zdroj fotografie: IKI

 

 

 

Loading…