Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.05.2017

Do konce května je možné hlasovat v soutěži Zákon roku 2016

I letos se podnikatelé mohou zúčastnit hlasování v soutěži Zákon roku, kterou pořádá společnost Deloitte Legal. Jedná se již o osmý ročník této právní soutěže.

Letos lze v soutěži hlasovat pro jeden ze šesti zákonů, které vybral panel právních expertů, advokátů, podnikatelů a manažerů. Mezi soutěžícími legislativními texty jsou známé zákony, například novela Občanského zákoníků, jež opravila některé nedostatky původního textu, zákon o Elektronické evidenci tržeb či nový zákon o veřejných zakázkách, jež má snížit administrativní obtíže při zadávání veřejných zakázek. V šestici předpisů jsou i méně známé normy, a to nová evropská směrnice o ochraně průmyslového know-how, novela zákonu o svobodném přístupu k informacím, dle kterého veřejné instituce budou muset automaticky zveřejňovat celou řadu nových dat, či zrušení devizového zákona.

V minulých ročnících soutěže Zákon roku slavily vítězství právní předpisy, jež vedly k větší transparentnosti veřejné správy či k snížení administrativní zátěže. V loňském roce zvítězil zákon o registru smluv, jež přiměl veřejné instituce zveřejnit své smlouvy se soukromými dodavateli. V předchozích letech pak slavily vítězství novela Zákoníku práce či zákon, který zavedl nový systém veřejných rejstříků.

 

Pro hlasování v soutěži Zákon roku 2016: zakonroku.cz

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…