Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.03.2018

Do konce měsíce je možné hlasovat v anketě Zákon roku 2017

Do konce března může podnikatelská veřejnost hlasovat v anketě Zákon roku 2017. Letošní devátý ročník ankety pořádají společnosti Deloitte a Ambruz & Dark Deloitte Legal, členové Italsko-české komory.

Ve výběru ankety je pětice zákonů a nálezů Ústavního soudu, jež mají dopad na podnikatelské prostředí v České republice. Výběr provedla nominační rada složená z dvaceti expertů z řad advokátní a podnikatelské obce. „Anketa Zákon roku podněcuje diskusi o tom, jak má regulace podnikání vypadat“, uvádí prioritu soutěže, a sice zlepšení legislativní úpravy, předseda nominační rady Tomáš Babáček.

A jaké zákony se letos dostaly do užšího výběru? Nominační rada vybrala zákon o platebním styku, který přejímá evropskou regulaci a vytváří prostor pro rozvoj nových služeb například ve fintechové oblasti. Do výběru se dostala také novela stavebního zákona, jež umožňuje sloučit několik řízení v rámci povolování stavby. Nominaci dostala také novela zákona o dani z příjmů, jež rozšiřuje možnosti odpočtu pro podnikatele, a novela občanského soudního řádu, která by mě vést k zrychlení občanskoprávních řízení. Jedinou normou ve výběru, která není zákonem, je nález Ústavního soudu, který zrušil části zákona o Elektronické evidenci tržeb.

Odkaz na hlasování: http://www.zakonroku.cz

Zdroj fotografie: Zákon roku

Loading…