Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.06.2022

Do Milána se vrátil veletrh Salone del Mobile

Do Milána se v těchto dnech vrátil jeden z největších a nejvýznamnějších veletrhů nábytku a interiérového designu v Evropě Salone del Mobile. Veletrh letos slaví kulaté 60. výročí.

Veletrhu, který v Miláně trvá do neděle 12. června, se účastní přes 2000 vystavovatelů, z nichž čtvrtina přijela ze zahraničí. V posledních dvou letech se Salone del Mobile nemohl konat vůbec či jen omezeně kvůli pandemii covidu-19. Ta je ostatně jeden z námětů reflexe toho, jak se změnilo užívání domácích interiérů v posledních dvou letech. „Celý sektor pracuje na odpovědích, jak se interiéry, které obýváme, přizpůsobí změnám. A tento Salone je příležitostí jak odpovědi sdílet,“ uvedla šéfka veletrhu Maria Porro.

Jako obvykle veletrh v Miláně doprovází velké množství externích akcí, prezentací a výstav. Návštěvníci a obyvatelé Milána v těchto dnech mohou mimo jiné navštívit v Českém domě výstavu Fragmenty empatie, která představuje tvorbu české designéra Bořka Šípka a jeho vztah k Milánu. Výstava je otevřená rovněž do 12. června.

Zdroj: www.salonemilano.it

Zdroj fotografie: Salone del Mobile. Milano

Loading…