Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.11.2017

Do neděle pokračuje Týden italské kuchyně ve světě

Týden italské kuchyně ve světě došel do svého druhého ročníku. Iniciativa, kterou organizuje italské Ministerstvo zahraničních věcí a italské Ministerstvo zemědělství, počítá se zhruba tisícovkou akcí, jež ve světě pořádají italská velvyslanectví ve spolupráci s místními podniky.

V rámci Týdne italské kuchyně ve světě probíhá několik akcí i v Praze. “Italská kuchyně drží v České republice jisté prvenství, co se týče gastronomických návyků,” uvedl na setkání s tiskem italský velvyslanec Aldo Amati.To se děje také díky přítomnosti italských šéfkuchařů, kterým se podařilo předat italskou gastronomii svým českým klientům a tím se zasloužili o úspěch italské kuchyně v ČR. Je naším cílem do budoucích let rozšířit iniciativu i mimo Prahu”, dodal velvyslanec.

Hlavní pražská akce proběhla ve čtvrtek 23. listopadu. Jednalo se institucionální večeři s vysokými představiteli českého veřejného a politického života. Večeře byla připravena čtveřicí mimořádných italských šéfkuchařů, a sice Morenem Cedronim, majitelem restaurace Madonnina del Pescatore, jež drží dvě hvězdy Michelin, Riccardem Lucquem, majitelem restaurační skupiny La Collezione, Matteem De Carlim, šéfkuchařem a majitelem restaurace Casa De Carli, a Leonardem Di Clementem, Executive Chef v pražském hotelu Four Season. Hlavním chodem menu byla amatriciana, kterou však Moreno Cedroni inovoval tím, že nahradil tradiční guanciale uzenou rybou. “Kuchyně někdy slouží jakou důležitý nástroj pro upevnění italské přítomnosti v zahraničí a posílení politických, diplomatických a obchodních vztahů”, popsal význam akce velvyslanec Amati.

Do Týdne italské kuchyně ve světě se zapojilo i mnoho italských restauracích v Praze, jež připravily k této příležitosti speciální menu. Iniciativy, který trvá do neděle 26. listopadu, se účastní následující restaurace a členové Italsko-české komory Casa De Carli, Il Mulino, Ichnusa Bottega Bistro, Aromi, La Finestra, La Bottega Bistroteka e La Bottega Tusarova, a také restaurace Pepenero Pizza & pasta e Pepenero Caffé.

Zdroj: MAECI

Zdroj fotografie: MAECI

Loading…