Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.09.2019

Dohoda o spolupráci ve vesmírných aktivitách mezi ČR a Itálií byla podepsána

V pátek 20. září byla na půdě českého Ministerstva dopravy podepsána Deklarace o spolupráci mezi Itálií a Českou republikou v oblasti kosmických aktivit.

Dohodu podepsali předseda Italské kosmické agentury, Giorgio Saccoccia, a český ministr dopravy, Vladimír Kremlík. «Českým firmám a vysokým školám otevíráme dveře k užší spolupráci s jednou z kosmických velmocí», uvedl po podpisu Deklarace ministr Kremlík. Konference se zúčastnil i velvyslanec Itálie v ČR, J.E. Francesco Saverio Nisio. „Díky povaze italských a českých společností tato spolupráce garantuje dosažení významných výsledků v rozvoji inovativních aplikací pro vesmírný průmysl“, dodává Nisio.

V pátek 20. září se na Ministerstvu dopravy uskutečnil také 5. Česko-italský průmyslový den o spolupráci na kosmických aktivitách. Obdobný formát bilaterálního mítinku probíhá opakovaně od roku 2013 v Praze a v Římě a je příležitostí pro setkání špiček kosmických institucí obou zemí i firem aktivních v oblasti vesmíru. Itálie a Česká republika navíc spolupracují i na půdě Evropské kosmické agentury, které jsou oba státy členy.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: mdcr.cz

Loading…