Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.05.2019

Dražby italských dluhopisů proběhly za standardních podmínek

Nejistota kolem budoucnosti současné italské vlády a kritiky Evropské komise vůči italskému státnímu rozpočtu se zatím promítly jen minimálně do dražeb italských dluhopisů.

První dražby po evropských volbách proběhly ve čtvrtek 30. května. Ve srovnání s dubnem výnosy italských dluhopisů lehce vzrostly. Například u dluhopisů BTP s desetiroční splatností roční výnos vzrostl z dubnových 2,59 procent na květnových 2,60 procent, zatímco růst výnosů pětiletých dluhopisů BTP byl o něco vyšší, a to z 1,72 procent na 1,81 procent. U poukázek CctEU se výnos zastavil na 1,95 procentech. Prakticky ve všech případech se pokrytí dluhopisů, a sice o kolik poptávka převýšila nabídku, zlepšilo.

Celkově tak italské Ministerstvo financí udalo ve dražbách pět odlišných dluhopisů v hodnotě zhruba šest miliard eur. „Dražba dopadla rozhodně dobře pro dvě emise pětiletých dluhopisů. Přivítání desetiletého dluhopisu bylo naopak chladnější a výnosy byly v souladu s vývojem na trhu,“ hodnotí jednotlivé dražby Luca Cazzulani z UniCredit Bank.

 

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotogragie: Pixabay

Loading…