Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.07.2019

Důvěra italských spotřebitelů a firem se vrátila k růstu

Důvěra italských spotřebitelů i firem se v červenci vrátila k růstu. Ukazují to indexy vypracované Italským statistickým institutem (Istat).

Výrazně l index důvěry spotřebitelů, který se mezi červnem a červencem zvýšil z 109,8 bodů na 113,4 bodů. „Index důvěry se vrátil na hodnoty zaznamenané na začátku roku. K zvýšení důvěry pozitivně přispěly názory na ekonomickou situaci v Itálii,“ uvádí Italský statistický institut. Růst pozitivních hodnocení ale zaznamenaly také oblasti hodnocené osobní situace dotazovaných a očekávání vývoje ekonomiky v budoucnosti. Na druhé straně se zhoršila hodnocení ohledně nezaměstnanosti.

Mezi firmami důvěra rostla pomalejším rytmem. „Zlepšení se ale dotýká všech podnikových oborů, a to s výjimkou zpracovatelského průmyslu,“ informuje Istat. Nejvýrazněji vzrostl index důvěry v oblasti maloobchodu, a to z 105,2 na 109,9 bodů. Ve stavebnictví a službách bylo zlepšení výrazně pomalejší. V případě zpracovatelského průmyslu index klesl o necelý bod na 100,1 bodů. Pokles v zpracovatelském průmysl způsobilo především zhoršující se hodnocení zakázek, naopak výrobní očekávání se lehce zlepšila.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie Pexels

Loading…