Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.09.2019

LeasePlan: elektroauta nebo tradiční vozy?

Náklady na vlastnictví a provoz elektromobilů a tradičních aut ve firemních flotilách se přibližují. Ukazuje to průzkum společnosti LeasePlan, specializované v leasingových řešení v 18 evropských zemí.

Podle průzkumu společnosti LeasePlan, jež je členem Italsko-české komory, měsíční náklady na leasing a provoz elektromobilu činí v průměru 854 eur za měsíc. To je stále o dost vyšší hodnota než u automobilů s benzínovým motorem (596 eur) či u vozů s dieselovým pohonem (612 eur). V některých zemích se ale již podařilo náklady výrazně přiblížit či vyrovnat. Jedná se především o Norsko, Nizozemí ale také Spojené království. Ve všech těchto případech měly klíčovou roli ve vyrovnání nákladů veřejné pobídky či daně. “Stále je třeba udělat hodně práce, aby si vůz na elektrický pohon mohl pořídit každý,” říká Tex Gunning, generální ředitel skupiny LeasePlan.

V evropském srovnání patří Česká republika k zemím, kde jsou rozdíly v nákladech nejsilnější. Náklady na vlastnictví a provoz elektromobilů jsou v ČR stále o více než sedmdesát procent vyšší než než u tradičních automobilů s benzínovým či dieselovým pohonem. “Důvodem nejsou vyšší náklady na provoz elektromobilů, v tomto ohledu patříme k evropskému průměru, ale fakt, že se řadíme mezi země s nejnižšími výdaji na užívání vozidel se spalovacími motory,” uvádí Martin Brix, generální ředitel české dceřiné společnosti. Zájem o elektromobily roste ale stále zůstává omezen na firmy, jež chtějí deklarovat své angažmá v ochraně životního prostředí.

Zdroj: www.leaseplan.com

Zdroj fotografie: LeasePlan

Loading…