Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.08.2015

Enac: situace na Fiumicinu je normální

Situace na mezinárodním letišti Roma – Fiumicino se vrátila k naprostému normálu. Informuje o tom Úřad pro civilní letectví Enac, který provedl v pátek 14. srpna na letišti inspekci.

Inspekci vedl samotným předseda Enacu Vito Riggi, který si prohlédl, jak část Terminálu 3, kde v květnu vypukl požár, tak celkově odbavování pasažérů, které bylo zpomaleno na konci července dalším požárem lesu poblíž mezinárodního letiště. Dle inspekce je situace na letišti normální a pravidelná. Enac také konstatoval, že provozovatel letiště, Aeroporti di Roma, a hlavní letecká společnost na letišti, Alitalia, posílily svůj personál, tak aby eventuálně zvládly další kritické situace.

Jak navíc uvedl předseda Enacu Vito Riggio, počet pasažérů odbavených na letišti Roma – Fiumicino letos roste. Celkově římským letištěm prošlo od začátku roku na 25 milionů osob,což je o 7 % více než v minulém roce. Do 6. května, kdy vypukl na Terminálu 3 požár, prošlo letištěm na 12 milionů pasažérů, o 8,2 % více než v roce 2014. Od května až do srpna jich bylo odbaveno dalších 13 milionů, o 6 % více než v minulém roce. Celkově tak letiště rostlo navzdory neštěstí, která je v posledních měsících doprovázela.

 

Zdroj: moduliweb.enac.gov.it

Zdroj fotografie: Aeroporti di Roma

Loading…