Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.06.2020

Enac vysvětlil zákaz používání úložných prostorů nad hlavou v letadlech

Italský Úřad pro civilní letectví (Enac) vysvětlil zákaz používání úložných prostorů nad hlavou v letadlech. Zpráva o zákazu zaujala celou řadu zahraničních médiích, včetně těch českých.

Ve své tiskové zprávě Enac zdůrazňuje, že se zákaz používání úložných prostorů nad hlavou se nevztahuje na lety, jež respektují bezpečností rozestupy dle Výnosu předsedy italské vlády z 11. června. Z těchto pravidel lze udělit výjimku, v takovém případě ale lze vzít na palubu letadla jen menší zavazadla, jež se vejdou pod nohy. Zákaz používání prostoru nad hlavou má urychlit vstup a výstup cestujících. "Jedná se o opatření, jež umožňují uplatnit výjimku z bezpečnostních rozestupů, a tudíž zvýšit obsazenost letu," dodává Enac. Regulace byla přijata na základě žádosti italského Ministerstva zdravotnictví.

Italský úřad také zdůraznil, že pravidla se týkají všech letů z a do Itálie, a také domácích spojů. "Připomíná se také, že společnost nemůže po cestujících vymáhat příplatek za uložení zavazadla do prostoru pod palubou," zdůrazňuje Enac.

Zdroj: moduliweb.enac.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…