Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.04.2015

Enel chystá masivní konverzi tepelných elektráren

Italská společnost Enel v nejbližší budoucnosti odstaví na 23 tepelných elektráren. Energetická společnost chystá konverze těchto objektů na nová použití.

Celkově Enel odstaví 23 teplených elektráren s celkovým výkonem 13 gigawattů, jejíž výroba elektřiny byla v posledních letech zanedbatelná. “Ovšem z evidentního momentu krize může vyrůst nemálo příležitostí pro nová pracovní místa a místní rozvoj,” uvádí Carlo Tamburi, vedoucí oddělení projektů v Itálii společnosti Enel.

Italská společnost tak začala proces konverze 23 tepelných elektráren. Enel začal veřejné debaty s ostatními stakeholdery. Pracovní plány mluví o konverzi elektráren na obnovitelné zdroje či na úplně nové použití jako vysoce technologická centra, muzea, obchodní centra či obytné komplexy. Jako inspiraci pro nový život odstavených elektráren Enel uvádí londynské Bankside Power Station, jež byla přeměněna na hlavní sídlo galerie Tate Modern, či Battersea Power Station, jež byla transformována na obchodně-ubytovací komplex.

Zdroj: Futur-e.enel.it

Loading…