Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.11.2019

Enel ohlásil téměř 30 miliard eur investicí do roku 2022

Italská energetická skupina Enel představila svůj plán rozvoje na léta 2020 až 2022. Plán počítá s výraznou proměnou energetického mixu společnosti.

Enel počítá v příštích třech letech s investicemi v hodnotě 28,7 miliard eur, což je o 11% více než v současném období. Prakticky polovina objemů investicí, 14,4 miliard eur, půjde na proměnu energetického mixu a snížení váhy uhelných zdrojů. Enel počítá, že do konce roku 2022 se jeho výroba energie z uhelných zdrojů sníží o 74%, zatím co podíl obnovitelných zdrojů na celkové výrobě elektřiny se zvýší na 60%. Dalších 13 miliard eur půjde na rozvoj faktorů energetického přechodu jako jsou nové inteligentní sítě, platformy a zvýšení kapacity současných sítí.

Italský energetický koncern počítá s tím, že se mu díky investicím podaří zvýšit svou ziskovost. Do konce roku 2022 by se tak roční zisk Ebitda měl zvýšit 13% na více než dvacet miliard eur a čistý zisk by měl vzrůst na více než šest miliard eur. Enel také předpokládá, že udrží míru rozděleného zisku akcionářům na současných 70%.

Zdroj: www.enel.com

Zdroj fotografie: Enel

Loading…