Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.04.2024

Energetické komunity se staly Nejlepším zákonem pro byznys roku

Legislativní úprava energetických komunit se stala Nejlepším zákonem pro byznys roku 2023 v rámci ankety, kterou pořádá Deloitte Legal.

Zákon který dostal v anketě nejvíce hlasů, reguluje možnosti sdílení elektrické energie mezi domácnostmi, firmami a v malých lokálních komunitách. „To výrazně zvýší možnosti a efektivitu využití obnovitelných zdrojů a zlepší přístup k čisté a cenově stabilní elektřině,“ uvedla Jiřina Procházková, partnerka v advokátní kanceláři Deloitte Legal a leader projektu Zákon roku. Druhá byla v anketě novela zákoníku práce, která umožňuje větší digitalizaci pracovněprávních vztahů.

Silnou kritiku naopak vzbudila novela zákona, která zkomplikovala a uskutečnila nákladnější dohody o provedení práce. Novela, které se vytýká její legislativní provedení, tak získala anticenu Legislativní přešlap roku 2023.

Anketu Zákon roku pořádá od roku 2010 Deloitte Legal. V prvním kole specializovaná porota vybere z některých legislativních počinů, které měly pozitivní dopad na podnikatelské klima v České republice. Vítěze pak vybírá v hlasování veřejnost. Od letošního roku přibyla také kategorie Legislativní přešlap roku, která naopak upozorňuje na počin, který podnikatelské klima zhoršil.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www2.deloitte.com/cz/cs/pages/press/articles/vitezem-zakona-roku-je-zavedeni-komunitni-energetiky-bodovala-take-flexibilita-trhu-prace.html

Loading…