Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.06.2022

ENI se zapojí do nového projektu LNG v Kataru

Italská společnost ENI se zapojí do nového projektu na zkapalněný zemní plyn v Kataru. Špičky italské společnost podepsali v neděli v tomto smyslu dohodu s katarským ministerstvem energetiky.

ENI vstoupí do projektu North field east, který má výrazně navýšit schopnost vývozu zemního plynu z arabského státu. Díky projektu se objem exportované zkapalněného zemního plynu má zvýšit ze 77 na 110 milionů tun ročně. Celková investice do projektu se blíží 29 miliardám dolarů. Podle generálního ředitele ENI Claudia di Scalziho jde podepsání dohody „směrem k diverzifikaci a zajištění čistších a spolehlivějších zdrojů energie“.

ENI také potvrdila, že z Ruska i nadále dostává výrazně méně plynu, než je množství uvedené ve smlouvách. Podle de Scalziho to nyní nečiní problémy, protože nabídka plynu převyšuje poptávku. Itálie tak i nadále plní své zásobníky. Diverzifikace dodavatelů podle šéfa ENI umožní Itálii „přečkat zimu“, ačkoliv je pravděpodobné, že se bude muset vyhlásit nějaký stupeň regulace, pokud dodávky z Ruska budou i nadále omezené.

Zdroj: www.eni.com

Vlastnosti:

#ENI
Loading…