Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.07.2019

ENIT představila svůj plán rozvoje do roku 2021

Italská vládní agentura na podporu cestovního ruchu ENIT představila ve čtvrtek 18. července svůj plán rozvoje do konce roku 2021.

V příštích dvou a půl letech chce ENIT posílit svou přítomnost na zahraničních trzích skrze větší koordinaci s dalšími aktéry italského cestovního ruchu a větší počet akcí na podporu italských destinací. Mezi akcemi nemá chybět ani připomínka stého výročí vzniku agentury, která byla založena v listopadu roku 1919. Cílem těchto aktivit je zvýšit do konce roku 2021 příjmy z cestovního ruchu ze zahraničí o deset procent. „Sektor dnes může spoléhat na 428,8 milionů přenocování a 41,7 miliard eur příjmů od zahraničních turistů,“ uvedl při prezentaci ředitel agentury Giorgio Palmucci.

Do konce roku 2021 se chce ENIT zaměřit na rozvoj nových turistických produktů, jako slow tourism, či na posílení již existujících segmentů jako je kongresová, zážitková či gastronomická turistika. Propagační akce se mají také více zaměřit na nové vrstvy turistů jako jsou mileniálové či Generace Z. ENIT má hrát roli také v koordinaci veřejných soukromých aktérů v tvorbě vhodné turistické nabídky. „Bude nezbytné vylepšit infrastruktury, které umožní lépe zvládnout zvyšující se počet turistů, a současně se zaměřit na jasně vymezené a specializované segmenty cestovního ruchu,“ dodal ministr zemědělství Gian Marco Centinaio, pod jehož ministerstvo nově spadá i ENIT a oblast cestovního ruchu obecně.

Zdroj: www.enit.it

Zdroj fotografie: ENIT

Loading…