Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.01.2017

Etihad bude i nadále podporovat Alitalii

Etihad bude hrát i nadále aktivní roli v osudu italské letecké společnosti Alitalia. Potvrdil to generální manažer arabské letecké společnosti James Hoogan ve svém vystoupení na Annual Global Airfinance Conference v Dublinu.

Problémy s italskou leteckou společností vyšly najevo v prosinci loňského roku, kdy začalo být jasné, že společnost uzavře rok se ztrátou zhruba 400 milionů eur. V původním plánu se při tom v roce 2016 měla Alitalia přiblížit vyrovnanému rozpočtu. Ztráta jednoho milionu eur za den však donutila akcionáře jednat o navýšení kapitálu společnosti a vytvoření nového průmyslového plánu. „Nedávno jsme Alitalii dali finanční injekci v hodnotě 100 milionů eur,“ připomněl Hoogan s tím, že Etihad je připraven i nadále finančně podporovat italskou společnost.

I přes špatný stav rozpočtu však James Hoogan uvedl několik významných změn, které Etihad inicioval v Alitalii. „V prvním roce od našeho vstupu do akcionářské struktury Alitalie jsme prodělali změny k lepšímu díky investicím do flotily, brandu, nabídky služeb a infrastruktury,“ uvedl Hoogan. V novém průmyslovém plánu, jenž připravuje vrcholný management společnosti, by se Alitalia měla více zaměřit na mezikontinentální lety a naopak snížit svou přítomnost na linkách střední vzdálenosti, kde je velice silná konkurence ze strany low-cost společností. Je také takřka jisté, že italská společnost propustí další pozemní personál, zatímco část leteckého personálu by mohla být půjčena právě Etihadu. Celkové náklady na další záchranu Alitalie by se měly vyšplhat až na jednu miliardu eur.

 

Zdroj: http://www.ansa.it/

 

Zdroj fotografie: Alitalia

 

Loading…