Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.06.2021

Evropská komise schválila národní plán obnovy Itálie

Evropská komise schválila národní plán obnovy a odolnosti Itálie. Oznámila to předsedkyně komise Ursula von der Leyen při návštěvě Říma v úterý 22. června.

Italský plán je nejmohutnější mezi členskými zeměmi. Itálie se chystá čerpat 68,9 miliard eur grantů a 122,6 miliardy zvýhodněných půjček. „Tato bezprecedentní úroveň půjček spolu s klíčovými reformami přispějí k obnově italské ekonomiky a přípravě na budoucnost,“ uvedla předsedkyně von der Leyen. Významná část fondů bude vynaložena na opatření pro ekologickou transakci či na zefektivnění zdravotnictví, školství či trhu práce. Itálie se navíc zavázala, že udělá některé důležité reformy, například v oblasti justice.

„Dnešek je jen začátkem, výzvou nyní je splnění plánu, musíme zajistit, že vyčerpáme všechny prostředky a na dobré projekty,“ uvedl premiér Mario Draghi. Právě příprava a plnění plánu obnovy je mezi hlavními cíli jeho vlády. Plán ještě musí schválit Rada Evropy, ve které zasedají zástupci jednotlivých členských zemí. V případě definitivního schválení Itálie získá právo na předfinancování ve výši 24,9 miliardy eur.

Zdroj a zdroj foto: ec.europa.eu

Loading…