Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.11.2023

Evropská komise vyjádřila pozitivní hodnocení pro další splátku pro Itálii z plánu obnovy

Evropská komise vyjádřila své pozitivní hodnocení pro vyplacení čtvrté splátky z unijního programu obnovy a odolnosti pro Itálii.

Ve čtvrté splátce, o kterou Řím požádal v září, by italský stát měl dostat z Bruselu na 16,5 miliardy eur v dotacích a zvýhodněných půjčkách. Podle komise v národním plánu reforem Itálie dosáhla 21 milníků a sedm cílů v oblasti justice, státní správy či péči o starší lidi. „Investice, které pokrývá platba z této žádosti, se týkají širokého spektra oblastí, například energetické zefektivnění budov, vodíkové infrastruktury, péče o děti, digitálního přechodu, udržitelné dopravy a sociální inkluze,“ uvedla komise.

Žádost nyní vyhodnotí i další unijní orgány a poslední slovo budou mít ministři financí členských zemí. Podle italské premiérky Giorgie Meloni Itálie platbu dostane do konce roku. „Itálie tak obdrží do konce roku 2023 celkem 102 miliard eur, což je více než polovina celkového rozpočtu Národního plánu obnovy a odolnosti,“ uvedla Meloni. Pro Itálii plán počítá celkem s 194 miliardami eur.

Zdroj a zdroj fotografie: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_6102

Loading…