Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.03.2015

Expo: skoro třetina návštěvníků přijede vlakem

Až třetina návštěvníku Univerzální výstavy Expo 2015 přijede do Milána, kde se výstava koná, vlakem. S touto projekcí počítají italské dráhy Ferrovie dello Stato.

Dle projekcí by tak mělo přicestovat do Milána po železnici až 6 milionů návštěvníků. Italské dráhy tak po dobu konání výstavy posílí vlakové spoje do lombardské metropole. Každý den tak dráhy vypraví směrem do Milána na 236 dálkových vlakových spojů, ze kterých zhruba 150 spojů budou představovat vysokorychlostní Frecce. Italské dráhy tak zajistí přepravu až 130 tisíc pasažérů denně. Milán se tak v průběhu Expa stane hlavním italským železničním uzlem.

V příležitosti zahájení Expo 2015 také Italské dráhy představí svou novou vlakovou soupravu ETR 1000. “Na vývoji nového vlaku pracovaly společně Ansaldo a Bombardier, a chtěli bychom udělat první zahajovací cestu nové vlakové soupravy právě prvního května, kdy začne Expo, protože tento vlak představuje další technologický krok navíc italského průmyslu,” řekl Ceo skupiny Ferrovie dello Stato Michele Mario Elia.

Zdroj: Askanews.it

 

Loading…