Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.06.2019

FCA bude spolupracovat na elektromobilitě s Enelem a Engie

Italsko-americký automobilový koncern FCA uzavřel novou dohodu, která by koncern měla posunout dál v oblasti elektromobility.

Koncern FCA se domluvil na spolupráci s energetickými a distribučními skupinami Enel X a Engie.  „Hlavním cílem obou dohod je nabídnout nabíjecí řešení v privátní i veřejné oblasti, jež by podpořila prodej budoucích modelů elektromobilů značek FCA,“ uvádí automobilový koncern. Díky spolupráci s koncernem tak obě distribuční společnosti budou nabízet nabíjecí stanice do privátních obydlí i na veřejná prostranství. S Enelem X bude FCA spolupracovat v Itálii a na Iberském poloostrově, s francouzskou Engie pak v dalších 14 evropských státech, a to včetně České republiky.

Největší plán na instalaci veřejných dobíjecích stanic má koncern FCA zatím v Itálii. Na Apeninském poloostrově chce ve spolupráci s Enelem X instalovat až sedm stovek dobíjecích stanic v blízkosti závodů, výzkumných center i prodejen automobilů koncernových značek. „Na jednotlivých trzích vytváříme systém partnerů, produktů a služeb, abychom naplnili a předčili očekávání, jež se u našich klientů rychle vyvíjí, v oblasti elektrovozů,“ dodal šéf automobilového koncernu Mike Manley.

Zdroj: www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: Enel X

Loading…