Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.11.2018

FCA chce v příštích třech letech proinvestovat v Itálii pět miliard eur

Automobilový koncern FCA se chystá do roku 2021 proinvestovat v Itálii zhruba pět miliard eur. Uvedly to v průběhu setkáná s odboráři špičky koncernu, CEO Michael Manley a COO pro Evropu Pietro Gorlier.

V příštích třech letech se italsko-americký koncern chystá přijít na trh s 13 novými či restylingovými modely. Mnohé z nich se mají vyrábět v Itálii. Výroba Fiatu 500 s elektrickým pohonem má začít v roce 2020 v historickém závodu v Mirafiori. Koncern chystá také nové modely značek Maserati a Alfa Romeo, jež mají být vybaveny také hybridním pohonem. Na jihu Itálie, v závodech Pomigliano a Melfi, má probíhat výroba Jeepu Renegade s hybridním pohonem, nového SUV modelu značky Alfa Romeo a nového modelu Jeep Compass.

Hlavní výzvou v příštích třech letech bude přechod na nové pohony. Koncern se v tomto období více zaměří na hybridní a čistě elektrické motory. „V přístích měsících začnou vzdělávací kurzy pro naše zaměstanance zaměřené na hybridní a elektrické technologie,“ dodal Pietro Gorglier. Současně se ale koncern FCA rozhodl posunout konec výroby automobilů s dieselovým motorem, který byl původně naplánován na rok 2021. Tyto motory budou i nadále vyráběny v závodu Pratola Serra v Kampánii.

Zdroj: www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: FCA

Loading…