Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.05.2016

FCA podepsala s Googlem dohodu o rozvoji automobilů bez řidiče

Automobilový koncern FCA a internetová společnost Google budou spolupracovat na vývoji prototipů auta bez řidiče. Podepsání dohody oznámil generální manager FCA Sergio Marchionne.

Koncern FCA by díky této dohodě měl snížit náskok, který v oblasti aut bez řidiče mají jeho přímí američtí konkurenti. Google by měl poskytnout koncernu FCA zkušenosti ze svého vývoje senzorů a ovládacích prvků, Kocern FCA by měl implementovat tyto zkušenosti do konkrétních automobilů. Prvním modelem, jež má být adaptován na standardy auta bez řidiče, by měl být vůz Chrysler Pacifica. Konkrétní spolupráce mezi inženýry automobilového koncernu a Googlu by měla začít do konce roku.

Spolupráce počítá s výrobou desítek až pár stovek prototypů. Sériová výroba automobilů bez řidiče však zatím není ještě možná. Technologie jsou stále ve stádiu prototypů a navíc chybí legislativní prostředí, které by provoz těchto automobilů umožňoval. Pro obě společnosti bude důležitá analýza dat vyprodukovaných prototypy. Jak je upraveno ve smlouvě vlastnictví těchto dat však smluvní strany nezveřejnily.

 

Zdroj: www.ilsole24ore.com

 

Zdroj fotografie: FCA

 

Loading…