Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.03.2019

FCA potvrdil investice do italských závodů

Automobilový koncern FCA potvrdil v plném rozsahu plán investic do italských závodů. O rozhodnutí informoval CEO koncernu, Mike Manley, na probíhajícím Autosalonu v Ženevě.

„Investiční plán do italských závodů Fiat Chrysler Automobiles je potvrzen a pokračuje," řekl v Ženevě Mike Manley. Koncern chce v Itálii do roku 2022 proinvestovat zhruba pět miliard eur. V příštích dvou letech se mají v italských závodech začít vyrábět nové modely značky Jeep, nová kompaktní SUV vůz Tonale značky Alfa Romeo či nový model Fiat Cinquecento na čistě elektrický pohon. CEO koncernu naopak odmítl spekulace, dle kterých by vedení automobilky uvažovalo o odprodeji značky Maserati.

Nemalá část investic půjde do vývoje nových pohonů. Koncern potvrdil, že pracuje na rozvij vlastní platformy elektrického pohonu. „Do roku 2025 budeme mít v nabídce dostatečné množství automobilů s elektronickým pohonem, abychom dosáhli cílů vytyčených Evropskou Unií," uvedl Mike Manley. Podle něho však zůstává klíčovou otázkou, zda je po těchto modelech opravdová poptávka mezi klienty. Dosud prodeje elektromobilů v Evropě tvoří jen malý zlomek trhu a také nedávné průzkumy ukazují, že zákazníci ve volbě nových druhů pohonů dosti tápají.

Zdroj: www.lastampa.it

Zdroj fotografie: FCA

 

Loading…