Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.01.2017

FCA vloni vydělala přes 1,8 miliard eur

Italsko-americký automobilový koncern FCA Group zaznamenal vloni zvýšení zisku. Uvádí to předběžné hospodářské údaje zveřejněné koncernem.

Zisk EBIT se v loňském roce zvýšil o 26 na zhruba šest miliard eur. Čistý zisk dosáhl 2,5 miliard eur, což je o 47 procent více než v roce 2015. Čistý zisk tak překročil hranici 1,8 miliard eur a zadlužení koncernu kleslo na 4,5 miliard. Ostatní parametry zůstaly stabilní: koncern v roce 2016 dodal přes 4,7 milionů vozů a jeho příjmy dosáhly 111 miliard eur.

Hlavními trhy koncernu zůstávají země hospodářského prostoru NAFTA, kde koncern realizoval tržby v hodnotě 69 miliard eur a dodal přes 2,5 milionů vozů. Velice dobře se koncernu dařilo na evropských trzích, kde se počet dodaných automobilů zvýšil o 14 procent na 1,3 milionů vozů. Úspěch zaručily především nové modely Fiat Tipo, Alfa Romeo Giulia a Jeep Renegade. Pokračuje také růst automobilů Maserati, kteý má pokrýt nejluxusnější segment automobilového trhu. Počet dodaných vozů se zvýšil takřka o třetinu na 42 tisíc automobilů a příjmy o 44 procent na 3,5 miliard eur. Výkony Maserati se zlepšily díky výborným výsledkům v Číně, severní Americe a Evropě a díky vstupu na trh nového SUV vozu Maserati Levante.

 

Zdroj: https://www.fcagroup.com/

 

Zdroj fotografie: FCA

Loading…