Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.04.2021

Ferrero dosáhlo cílů v udržitelnosti kakaa

Italská skupina Ferrero dosáhla svých cílů v dodávkách udržitelného kakaa. Cíly strategie udržitelnosti skupiny jsou zlepšení obživy zemědělců, respektování práv dětí a ochrana životního prostředí.

V roce 2011 si skupina vytyčila cíl, že do konce roku 2020 bude používat pouze kakaové boby pěstované udržitelným způsobem. Udržitelnost prokazují hlavní světové certifikační agentury Rainforest Alliance (UTZ), Fairtrade a Cocoa Horizons. K dosažení cíle pomohl i specifický přístup skupiny Ferrero, která kupuje neopracované boby přímo od zemědělců a jejich družstev, čímž se zvyšuje dohledatelnost původu surovin.

Ferrero se také zasazuje proti využívání dětské práce, která je stále přítomná v pěstování kakaovníků.  Skupina tak finančně podpoří pětiletý projekt mezinárodní nevládní organizace Save the Children, jehož cílem je snížit využívání dětské práce v některých komunitách v Pobřežní slonoviny, odkud Ferrero kupuje významnou část svého kakaa. „Můžeme pomoc k prosazení dlouhodobých změn, a to nejen v našem výrobním řetězci ale i mimo něj,“ uvedl ohledně účasti skupiny Ferrero v projektu Marco Gonçalves, Chief Procurement & Hazelnut Company Officer.

Zdroj: www.ferrero.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…