Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.04.2016

Ferrero je třetím největším výrobcem čokolády a sladkostí na světě

Italská mezinárodní společnost Ferrero se stala v roce 2015 třetím největším výrobcem čokolády a sladkostí na světě. Uvádí to internetové vydání deníku Corriere della Sera.

Příjmy společnosti se poprvé dostaly nad hodnotu desíti miliard eur. Ferrero tak překonala ve světovém žebříčku nadnárodní koncern Nestlé a stala se třetí největší firmou v odvětví. Zásluhu na tom má růst příjmů, jež se za posledních deset let zvýšily z 5,1 miliard eur na 10,1 miliard eur. Před Ferrero jsou tak v globálním žebříčku jen společnosti Mars a Mondelez.

Na růstu mají hlavní zásluhu vlajkové značky skupiny jako Nutella, Ferrero Rocher či Tic-Tac a také silný rozvoj nových trhů. “Produkty Ferrero v loňském roce potvrdily, a v některých případech i zlepšily, výborné výsledky z loňských let v Asii, na Blízkém východě, ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku a Austrálii. Mimořádně dobré výsledky byly dosažené i na evropských trzích jako Spojené království, Polsko a Německo,” okomentovala výsledky Ferrero.

Přehoupnutí se přes 10 miliard eur příjmů však bylo zásluhou i menších akvizic ve Velké Británii a v Turecku. Tím nový CEO společnosti Giovanni Ferrero výrazně změnil dosavadní podnikovou politiku, která nepočítala s akvizicemi jiných podniků. Analytici tak očekávají v příštích letech výraznější akviziční aktivitu ze strany italské společnosti. Hlavním cílem je v příštích letech zdvojnásobit hodnotu příjmů.

 

Zdroj: http://www.corriere.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…